A takie rzeczy mamy
Przykładowy schemat zbójnickich stanowisk gastronomicznych podczas imprez plenerowychW trakcie trwania imprezy może funkcjonować 5 stanowisk gastronomicznych, 8 stanowisk z piwem, 2 stanowiska z napojami i namiot VIP.
Stanowisko zbójnickie nr. 1 - grill
- Udziec wieprzowy wędzony z grilla;
- Żeberka cięte z płata na grillu;
- Boczek wędzony cięty na grillu;
- Szaszłyk drobiowy;
Stanowisko zbójnickie nr. 2 - grill
- Karkówka peklowana z grilla
- Kiełbasa z grilla;
- Ślimaczek z białej kiełbasy;
- Krupniok śląski;
Stanowisko zbójnickie nr. 3 - grill patelnia
- Kapusta duszona z grzybami;
- Duszonki góralskie;
- Bigos staropolski;
- Baranina duszona po zbójnicku;
- Golonko duszone w piwie;
Stanowisko zbójnickie nr. 4 - kuchnia polowa
- Żurek zbójnicki z kiełbasą;
- Grochówka wojskowa;
- Kwaśnica na świńskim ryju;
Stanowisko zbójnickie nr. 5 - fast food
- Frytki;
- Zapiekanka;
- Hamburger;
- Hot-Dog;
- Lody;
- Chipsy;
- Paluszki;
- Orzeszki ziemne;
Stanowisko zbójnickie nr. 6 - napoje
- Kawa;
- Herbata;
- Śmietanka do kawy;
- Soki owocowe;
- Fanta;
- Coca-Cola;
- Sprite;
- Woda mineralna;
- Neste;
- Napój energetyczny Burn.
Stanowisko zbójnickie VIP
Koryta góralskie tradycyjnie rzeźbione z wyżej wymienionymi produktami.
Możliwość postawienia stanowiska:
- Gofry z owocami i bita śmietaną;
- Pajdy chleba ze smalcem;
- Przy rollbarach będzie możliwość zakupienia papierosów różnych marek;