Zbójnickie Wesele
Jako firma cateringowa mamy świadomość, że ten najbardziej wyjątkowy dzień w życiu musi być przygotowany z profesjonalną oprawą. Proponujemy Państwu elegancki catering dobrany odpowiednio do charakteru wesela.
Specjalnie dla Państwa w dowolnym miejscu w kraju i nie tylko przywieziemy ze sobą lub też zbudujemy góralskie stoły na zbójnickie jadło! Dekoracja stołu w stylu regionalnym jest naprawdę warta zobaczenia i idealnie sprawdza się podczas wesel. Stoły możemy również wyposażyć z zbójnickie przysmaki i inne wyroby regionalne. Jesteśmy producentem różnych góralskich wyrobów regionalnych.
Propozycja "standard"
Przyjęcie jednodniowe: 119,- / osoba- Powitanie chlebem i solą
- Toast
- I ciepły posiłek Domowy rosół z makaronem oraz wkładką mięsną
- II ciepły posiłek Kotlet schabowy panierowany po zbójecku
- Deser lody z sosem czekoladowym
- Zimna płyta Patera szynek regionalnych
- III ciepły posiłek Paprykarz drobiowy z kluskami kładzionymi
- IV ciepły posiłek Filet drobiowy w sosie musztardowym z ryżem surówką z kapusty pekińskiej
- V ciepły posiłek Barszcz Maryny z krokietem
Pieczeń Janosika ze schabu ze śliwką
v Kotlet de’vollaile
Roladki wieprzowe z boczkiem
Pieczeń husarska z pieczarkami
Ziemniaki młode
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
Kapusta modra
Buraczki na słodko
Deska serów góralskich
Pasztet staropolski z orzechami
Tymbaliki drobiowe
Sałatka śledziowa
Śledź w śmietanie/ oleju
Sałatka jarzynowa
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka z brokuł i pomidorów
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Napoje gorące bez limitu
Napoje zimne: Coca-Cola, Sprite, 7up, woda gazowana, woda niegazowana, soki owocowe
Ciasta różne rodzaje, ciasteczka
Owoce
Przyjęcie dwudniowe: 149,- / osoba
- I dzień: menu weselne przyjęcia jednodniowego
- II dzień: Żurek zbójecki z jajem
Pieczeń wieprzowa harnasia w sosie pieczeniowo ziołowym, ziemniaki z wody z surówką z czerwonej kapusty
Bigos bacowski
Propozycja "exclusive"
Przyjęcie jednodniowe: 189,- / osoba- Powitanie chlebem i solą
- Toast szampanem
- I ciepły posiłek (do wyboru) 1. Domowy rosół z makaronem oraz wkładką mięsną
- II ciepły posiłek Kotleciki drobiowe w chrupiącej panierce po zbójecku podane
- Deser (do wyboru 1 pozycja) 1. Panna cotta z sosem malinowym
- Zimna płyta Patera mięs pieczystych
- III ciepły posiłek Fricasse z kurczaka z ryżem oraz surówką z kapusty pekińskiej
- IV ciepły posiłek Wieprzowina nadziewana kurkami z kopytkami, buraczkami oraz sosem śmietanowym
- V ciepły posiłek Barszcz z pasztecikiem
- Napoje gorące bez limitu
- Napoje zimne: Coca-Cola, Sprite, 7up, woda gazowana, woda niegazowana, soki owocowe
- Ciasta różne rodzaje, ciasteczka
- Owoce
2. Krem z pomidorów z kluskami kładzionymi
3. Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
Pieczeń wieprzowa harnasia z sosem własnym
Rolada śląska
Roladki wieprzowe z serem, boczkiem i porem
Kurczak ze szpinakiem i fetą
Ziemniaki młode
Kluski śląskie
Frytki dla dzieci
Sałata wiosenna
Kapusta modra
Marchew z imbirem
2. Parfait z chałwy
3. Tiramisu
Patera wędlin swojskich
Deska serów góralskich
Pasztet staropolski z grzybami oraz żurawiną
Tymbaliki drobiowe lub galert śląski
Sałatka śledziowa na bogato
Śledź po polsku lub rolmopsy
Sałatka z porem
Sałatka z kurczakiem i winogronem
Sałatka z brokuł i kalafiora
Szynka z musem orzechowym
Pstrąg w galarecie
Makrela w sosie jogurtowo ziołowym